محمدی ـ مدیر پروژه رانا ـ با اشاره به اینكه این خودرو در كلاس C محسوب میشود، خاطرنشان كرد: این خودرو خودرویی است در ابعاد سمند و پژو ٢٠٦ اسدی كه برای خانواده مناسب محسوب میشود.
این خودرو در کلاس B و C خودروهای صندوقدار قراردارد. پلت فرم استفاده شده در این خودرو همان پلت فرم پژو ۲۰۶ میباشد. جعبه دنده این خودرو توسط شرکت نیرو محرکه نولید میشود. همچنین از نظر رده بندی ایمنی نیز در میان خودروهای همکلاس بر مبنای معیار EUroNCAP ۳ را دارست. سیستم تعلیق عقب این خودرو از نوع Twist Beam بوده و از کیسه هوای راننده و سرنشین برخوردار است. رانا به فرمان هیدرولیک، کولر، ترمز ABS، شیشه بالابر جلو و عقب برقی، آیینههای برقی و قفل مرکزی مجهز است. این خودرو قابلیت نصب موتور ملی پایه گازسوز ۷٫۱ لیتری و همچنین موتور ۶٫۱ لیتری بنزینی را داراست
رانا دارای موتور ۱۶۰۰ سی سی است. این موتور دارای ۱۶ سوپاپ بوده و از ۱۱۰ اسب توان در دور ۵۸۰۰ و گشتاور ۱۴۲ نیوتن متر در دور ۴۰۰۰ برخوردار است. این موتور بنزین سوز بوده اما قابلیت ارایه به صورت دوگانه سوز را نیز دارا است. این موتور در سیکل ترکیبی ۶/۶ لیتر و در جاده ۵٫۴ لیتر در هر صد کیلومتر سوخت مصرف میکند.
این خودرو در تاریخ ۲۹ فروردین ۱۳۸۸ توسط ایران خودرو رونمایی شد.به دلایل نا معلومی پس از گذشت بیش از یک سال هنوز به تولید انبوه نرسیده از جمله عوامل می توان به تغییر مدیریت شرکت ایران خودرو اشاره کرد که طرح خودرو مذکور را فاقد ارزش اقتصادی و سود دهی می داند, قیمت تمام شده این خودرو بین 9 تا 10 میلیون تومان اعلام شده بود که درصورت ورود این خودرو, بازار سایر محصولات ایران خودرو که با قیمتی ناعادلانه وکیفیت و امکانات بسیار پایین در اختیار مردم قرار می گیرند به شدت اسیب و یا تا حد نابودی پیش میرفت.
رانا را در یک کلام میتوان یک نمونه بهینهسازیشده (فیسلیفت) پژو ۲۰۶SD دانست. اگر از نمای جانبی به این خودرو نگاه کنیم، خطوط آشنای ۲۰۶SD را میبینیم که مخصوصاً در قسمت اتاق (کابین سرنشینان) تغییر خاصی نکرده است و سقف و درهای آن، همان سقف و درهای پژو ۲۰۶ هاچبک و سدان است.
در واقع بخش اصلی طراحی تازه، در بخش جلویی و پشتی دیده میشود. در توصیف طراحی جدید، میشود گفت که در این دو قسمت، شیوه طراحی اسپرت و جوانپسند ۲۰۶ جای خود را به طرحی ساده و نسبتاً خانوادگی داده است که اگرچه هیجانانگیز یا خیرهکننده نیست، اما در مجموع قابل قبول است.
در طراحی داخلی رانا هم مخلوطی از پژو ۲۰۶ و رنو تندر ۹۰ (داچیا لوگان) را میشود دید؛ طرحی که به وضوح از نظر زیبایی و سهولت کاربری (ارگونومی) در مقایسه با خودروهای روز دنیا در همین کلاس، ضعیف است.
شرکت ایرانخودرو اعلام کرده که قیمت مدل پایه رانا حدود ۱۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان خواهد بود. این مدل به پیشرانه ۱.۴ لیتری دوگانهسوز (موتور ملی) با قدرت ۸۴ اسب بخار در حالت گازسوز و ۹۵ اسب بخار در حالت بنزینسوز مجهز است و تجهیزات رفاهی آن شامل کولر، فرمان هیدرولیک، شیشهبالابر برقی جلو، قفل مرکزی و دیگر هیچ (شبیه ۲۰۶ تیپ دو) خواهد بود. مدلهای دیگر با تجهیزات بیشتر و پیشرانههای متفاوت، تا سه میلیون تومان گرانتر خواهند بود
رانا یک خودرو ایرانی محصول ایران خودرو است. این خودرو بر روی پلتفورم ایکس ۱۲ یا همان پژو ۲۰۶ اسدی ساخته شدهاست. رانا به معنای روندهاست.
نظرات شما عزیزان: